Appartementen boerderij Tordûne  is gelegen op het oostelijk deel van het eiland in het laatste dorp van Terschelling, Oosterend. Direct grenzend aan de Torduinen en aan het europees natuurreservaat de Boschplaat.  Zowel het wad (Unesco Wereld erfgoed) als het Noordzeestrand zijn op loopafstand. U kunt hier echt genieten van een oase aan rust en schoonheid. zittend op een van de vele duintoppen (direct gelegen achter de boerderij) vind u het ongelofelijk weids uitzicht van dit zeer bijzondere gebied. De mooiste wolkenluchten trekken aan u voorbij, vogels die het ritme volgen van eb en vloed en u dit ook laten weten met hun kenmerkende geluiden, meer dan 70 soorten.  De zilte geuren als de wind over het wad aanwaait, u kunt het zout in de lucht gewoon proeven. 

 

De tordunen is een duingebied met een hoogste top van 16,4 meter met een totale breedte van ongeveer 2 km.  Kijkend naar het oosten ziet u de Boschplaat met daarvoor de dwarsdijk. Net achter deze dwarsdijk vind u de wierschuur en nog een van de weinige in Nederland voorkomende buitendijkse boerderijen verscholen tussen elzensingels. Op natuurreservaat de boschplaat bevinden zich nog 4 eendenkooien. Jaarlijks broeden er duizenden vogels op de Boschplaat. In het voor en najaar gebruiken honderdduizenden trekvogels het gebied om op te vetten tijdens de lange reis naar de broed of overwinteringsgebieden. Maar ook kunt u bij goed zicht de vuurtoren van Ameland zien. Kijkend naar het zuiden het eindeloze wad, zeilschepen en bij goed zicht de friese kust. Uiteraard is het ook zeer lonend om naar het westen en noorden te kijken.. kortom,  je blijft kijken en je blijft nieuwe dingen ontdekken.

 

Het Noordzeestrand bij Oosterend is gelegen ter hoogte van paal 18. Het heeft een zeer knusse strandtent `Heartbreak hotel` waar u zich in de 60er jaren waant. Een geweldige plek om na een fikse wandeling heerlijk te genieten en uit te rusten onder het genot van...  maar ook in de andere restaurants kunt u zich uitstekend laten verwennen. Op het strand, lopend om de oost begint het grote niets.... eindeloos strand..., zee..., duinen..., met elk jaargetijde zijn eigen charme. Na enkele kilometers gelopen te hebben komt u ineens een huisje tegen op palen. Het drenkelingenhuisje bij paal 24,  ooit bedoeld als veilige have voor schipbreukelingen die het eiland levend wisten te bereiken. Door de ´sjouw´(een soort gevlochten bol' ) hoog te hijsen, liet de drenkeling aan de eilanders weten dat er iemand gered moest worden. Uiteraard kan er nog steeds geschuild worden tegen de elementen of als rustpunt na een heerlijke wandeling.

 

Tordûne in Oosterend, de plek bij uitstek geschikt voor strand en wad vissers, vogel en natuur liefhebbers. Maar ook voor een ieder die graag alles wil meemaken wat het eiland te bieden heeft en zich toch rustig wil kunnen terug trekken. Oosterend, de plek waar je je nog alleen op de wereld kunt voelen en waar je hoofd schoon en leeg waait. Terschelling in zijn puurste vorm!

 

Dit allemaal binnen bereik en in de nabijheid van je comfortabele appartement.

 

www.Tordune.nl